Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، دکتر محمدرضا رضوان‌طلب در پاسخ به این سوال که نیاز سالیانه کشور برای جذب اعضای هیان علمی به چه میزان است، با تاکید بر اینکه نیاز کشور در این حوزه بسیار زیاد است، گفت: بر اساس آمارهای جهانی متوسط نسبت استاد به دانشجو یک به ۱۳ است و این میزان در کشور در خوش بینانه‌ترین وضعیت یک به ۲۳ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تلاش ما بر این است که این میزان را به آمارهای جهانی نزدیک کنیم،اظهار کرد: رسیدن به استانداردهای جهانی گامی نیست که در مدت یک سال بتوان برداشت و نیاز است که این هدف به صورت تدریجی محقق شود.

رییس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در عین حال اضافه کرد: سالانه به طور متوسط حدود ۲۵۰۰ نفر به اعضای هیات علمی دانشگاه‌های کشور افزوده می‌شود.

تفکیک «آیین نامه ارتقاء» از «آیین نامه تبدیل وضعیت»

رضوان‌طلب با بیان اینکه مبنای بسیاری از اقدامات ما برای تبدیل وضعیت اساتید آیین نامه ارتقاء است، افزود: آیین نامه ارتقاء جدیدی که در سال ۹۵ مصوب شد کار را برای اساتید جهت دسترسی به مرتبه بالاتر علمی مشکل‌ کرده بود؛ چراکه تبدیل وضعیت اساتید دانشگاه‌ها به آیین نامه ارتقاء گره زده شده بود و این امر موجب دشواری در ارتقاء اساتید شده بود.

وی اضافه کرد: این امر اضطراب و ناامنی را در میان اساتید ایجاد کرده بود؛ چرا که فرد در مرتبه رسمی آزمایشی بوده و به دلیل آنکه نتوانسته بود امتیازات لازم را کسب کند بعد از مرحله پیمانی از ادامه همکاری با وی صرف‌نظر می‌کردند که این مساله زندگی وی را دستخوش چالش و بحران می‌کرد..

رضوان طلب با تاکید بر اینکه در این زمینه درخواست‌های زیادی برای رسیدگی به این موضوع ارجاع شد، ادامه داد: زمانی که ما با این بحران‌های روحی مواجه شدیم به دنبال راه علاجی برای آن شدیم که در این راستا با همکاری اعضای هیات امنا و هیات‌های ممیزه، معاونت آموزشی و رییس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهادی را رفع این چالش برای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کردیم.

رییس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به جزئیات این پیشنهاد خاطر نشان کرد: بر این اساس پیشنهاد شد که ارتباط میان "آیین نامه ارتقاء" با "آیین نامه تبدیل وضعیت" قطع شود و از این طریق امتیازات مربوط به رتبه علمی در تبدیل وضعیت اساتید تاثیرگذار نباشد.

وی با بیان اینکه این پیشنهاد از دو هفته قبل به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، یادآور شد: این اقدام رضایتمندی زیادی را در میان اساتید ایجاد کرد؛ چراکه در گذشته قبل از اینکه اساتید بتوانند رتبه دانشیاری را در هیات ممیزه کسب کنند، نمی‌توانستند رسمی قطعی شوند ولی در حال حاضر به طور متوسط اساتید می‌توانند با حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کف امتیازات دانشیاری،‌رسمی قطعی شوند و نیازی ندارند که هیات ممیزه آنها را دانشیار کند.

رضوان طلب اضافه کرد: ما در هیات‌های جذب، کارگروه بررسی توانمندی علمی اساتید را داریم و برحسب ضوابطی که دارند و با سهولت بیشتری امتیازات افراد و عملکرد پژوهشی آنها را محاسبه می‌کنند و در صورتی که فرد موفق به کسب امتیازات لازم (حداکثر ۱۱۰امتیاز برای دانشیاری) شود، با تبدیل وضعیت وی به عنوان رسمی قطعی شدن موافقت خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه این روش کار ارتقاء اساتید با سهولت بیشتری صورت می‌گیرد، افزود: این آیین نامه به دانشگاه‌ها نیز ابلاغ شده است.

فراخوان جدید برای جذب اعضای هیات علمی

رییس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم با اشاره به اعلام هجدهمین فراخوان جذب هیات‌ علمی گفت: معمولا به صورت متوسط بین ۱۲ تا ۲۰ هزار متقاضی داریم و تاکنون نیز حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ متقاضی در این فراخوان شرکت کردند.

وی با بیان اینکه پیش فرضی برای تعداد جذب متقاضیان نداریم، توضیح داد: بر اساس آماری که در هر دوره به دست آمده است تقریبا حدود ۱۰۰۰ نفر از متقاضیان انتخاب خواهند شد.

رضوان طلب پایه اصلی گزینه متقاضیان را «اختبار علمی» عنوان کرد که در دانشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و گفت: زمانی که تراز فرد از سایر اعضای گروه بالاتر باشد با عضویت وی موافقت خواهد شد.

فرآیند گزینش متقاضیان هیات علمی

وی با اشاره به پروسه گزینش متقاضیان توضیح داد: با ورود اطلاعات به سامانه جذب، در دبیرخانه جذب غربالگری اولیه انجام خواهد شد؛ چراکه برخی از افراد بدون دارا بودن شرایط اولیه اقدام به ثبت نام کردند از این رو رزومه‌های ارسالی با شرایط اعلام شده مطابقت می‌شود و در صورتی که فرد شرایط لازم را نداشته باشد پرونده‌ها به دانشگاه‌ها و کارگروه‌های مختلف ارسال نخواهد شد بلکه غربالگری اولیه در این دبیرخانه صورت می‌گیرد.

رضوان طلب با تاکید بر اینکه پرونده‌های پذیرش شده برای ارزیابی به دانشگاه‌ها و گروه‌های مختلف ارسال خواهد شد، ادامه داد: کارگروه‌های توانمندی علمی در رشته‌های مختلف در سایت این مرکز معرفی شده است و امتیازات مورد نظر در سامانه ثبت می‌شود و سامانه بعد از معدل گیری، فردی که بالاترین امتیاز را کسب کرده باشد معرفی خواهد شد.

رییس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، اضافه کرد: نتایج کسب شده به هیات اجرایی جذب که در دانشگاه‌ها مستقر است، ارسال می‌شود و در این هیات تشخیص می‌دهند که از فرد برای مصاحبه دعوت به عمل آورند و در برخی موارد نیز بر اساس بررسی‌هایی که در گروه صورت گرفته و پرونده و مدارکی که در اختیار دارند نسبت به جذب افراد تصمیم گیری می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه انتخاب‌های ما به گونه‌ای نیست که سلیقه بر سلیقه اضافه شود، گفت: روش‌هایی که برای جذب انتخاب شده است اعمال سلیقه‌ها کنترل خواهد شد به این منظور سعی شده است که در تمام مراحل وحدت رویه و هماهنگی ایجاد شود تا کسی به دلیل اعمال سلیقه حذف و یا تایید نشود.

رضوان طلب با بیان اینکه بعد از بررسی، پرونده‌ها به وزارت علوم ارسال می‌شود، ادامه داد: در مرکز جذب وزارت علوم هرگز به اقدام به بررسی صلاحیت نمی‌شود بلکه تنها به بررسی صحت عملکرد دانشگاه‌ها پرداخته خواهد شد تا مشخص شود دانشگاه‌ها بر اساس ضوابط اعلام شده عمل کرده است یا خیر.

وی در گفتگو با ایسنا اضافه کرد: در این زمینه یکی از اقدامات دانشگاه برای جذب بررسی مقالات، وزن تولیدات علمی و ‌ارتباط آن با حوزه تخصصی متقاضی را بررسی و به آنها امتیاز می‌دهد و زمانی که در مرکز جذب مقالات متقاضیان خواسته می‌شود ما با اصل مقالات کاری نداریم ولی لیست مجلات را نیاز داریم تا مشخص شود که مقالات در نشریاتی منتشر شده است که در ژورنال‌های مورد تایید معاون پژوهشی وزارت علوم قرار دارد.

وی بررسی امتیازات مقالاتن بین ۳ تا ۵ امتیاز را از دیگر اقدامات مرکز جذب در بررسی پرونده‌ها نام برد و افزود: پایش وزن علمی در اختیار این مرکز قرار ندارد.

هیات علمی جذب

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۳۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بزرگداشت مریم میرزاخانی» برگزار می‌شود

به گزارش تابناک، «رویداد بزرگداشت مریم میرزاخانی» در روز پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در خانه ریاضیات اصفهان برگزار می‌شود.

حسنا اتقیا، مسئول بخش دانشجویی خانه ریاضیات اصفهان، ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: هدف ما از برگزاری «رویداد بزرگداشت مریم میرزاخانی»، بزرگداشت جایگاه زن در علم ریاضیات است. در فاصله تغییر سخنران‌ها و زمان استراحت، مستند دختر جبر و کلیپ‌هایی مرتبط با دکتر میرزاخانی برای حضار اکران خواهد شد. از این‌رو، در این بزرگداشت، بر حضور سخنران زنی که در عرصه ریاضیات فعالیت چشمگیری داشته باشند، تأکید داشتیم.

به گزارش ایسنا، او با اشاره به سخنرانان این رویداد تصریح کرد: بانوی سخنران این رویداد دکتر نگین سیاف، از اساتید رشته مهندسی برق دانشگاه اصفهان است. دکتر امیدعلی شهنی کرمزاده از اساتید دانشگاه شهید چمران و دکتر میثم نصری عضو پژوهشکده دانش‌های بنیادی APM از دیگر سخنرانان بزرگداشت هستند.

اتقیا با اشاره به موضوعات سخنرانی‌ها ادامه داد: دکتر میثم نصیری برای آشنایی بیشتر با سیستم‌های دینامیکی به رشد که یکی از مفاهیم کلیدی این شاخه از ریاضیات است می‌پردازد. دکتر کرم‌زاده به این مسئله می‌پردازد که اگر مطالب ساده ثبت نشود حتی برای ریاضیدانان برجسته هم دور از دسترس باقی خواهد ماند. دکتر نگینی سیاف نیز به این موضوع می‌پردازد که هوش مصنوعی تلفیقی از شبکه عصبی سیستم فازی و الگوریتم تکاملی است.

مسئول بخش دانشجویی خانه ریاضیات اصفهان، با اشاره به اینکه امروزه مریم میرزاخانی، در میان مردم شناخته شده‌است و از لحاظ جامعه‌شناسی جنسیت، به‌عنوان زن قهرمان از ایشان یاد می‌شود، افزود: متاسفانه پرداختن به ابعاد علمی شخصیت مریم میرزاخانی مورد غفلت واقع شده است.

به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که با تمرکز به جایگاه زن در ریاضیات، به مباحث علمی بپردازیم و در این رویداد محتوای علمی برای علاقمندان ریاضی ارائه دهیم. اگر پرداختن به ابعاد علمی این شخصیت پررنگ‌تر باشد، بر سایر ابعاد زندگی اجتماعی مردم نیز موثر خواهد بود و زنان به این باور می‌رسند ‌که توانایی کمتری نسبت به مردان ندارند.

اتقیا ادامه داد: به عقیدۀ من، حضور زنان در رشته ریاضیات پررنگ نیست. تعداد اساتید مرد نسبت به اساتید زن بسیار بیشتر است. همان‌طور که در مستند جبر هم گفته شده، دکتر میرزاخانی در یک جامعه مردسالار و در رشته‌ ریاضیات که مردان بر آن غلبه دارند، به جایگاه علمی معتبری رسیدند و مدال دریافت کردند.

دکتر میرزاخانی ثابت کردند که زنان نیر توانایی فهم ریاضیات را دارند  و مستعد رسیدن به مراتب علمی بالا در علم ریاضیات هستند و مشکل از تفکر مردسالاری است که بر جامعه تسلط دارد که به زنان اعتمادبه‌نفس لازم را برای ورود به عرصه‌هایی چون ریاضیات و دیگر ساحت‌های علمی و عملی را نمی‌دهد.

او با بیان اینکه از حسن اتفاق، این بزرگداشت در محلی روبه‌روی مقبره بانو مجتهده امین برگزار می‌شود، افزود: خانم امین نیز مقهور فضای مردسالار دستگاه روحانیت نشدند و برای اولین بار لقب اولین مجتهد زن را از آن خود کردند. مریم میرزاخانی نیز کاری مشابه همین بانوی وارسته در علم ریاضیات انجام دادند.

این برگزارکننده رویداد بزرگداشت مریم میرزاخانی، در پایان خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان ریاضیات برای شرکت در این رویداد می‌توانند در ساعت ۱۵:۳۰ پنجشنبه (۲۰ اردیبهشت‌ماه) به خیابان سعادت‌آباد، روبه‌روی مقبره مجتهده امین، جنب ورزشگاه امین، خانه ریاضیات اصفهان مراجعه کنند. این رویداد تا ساعت ۱۹ ادامه خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • «بزرگداشت مریم میرزاخانی» برگزار می‌شود
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • بارسلونا فقط به یک بازیکن در خط حمله‌ خود اعتماد دارد
  • هشدار درباره تعویق لیگ برتر فوتبال
  • آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق